Pakovanje i priprema selidbe

Važno je ko vas seli – selite se sa najboljima!

jeftine-selidbe

Vaša selidba je naš zadatak
selidbe MG
najbolja agencija za selidbe

Selite se?

Važno je ko vas seli!

Ne znate kako da se spakujete i pripremite za selidbu?
Evo malo pomoći…

Pakovanje je obično naporan i dugačak proces, evo nekoliko saveta da olakšate ovaj proces. 

Kutije

Bitno je da imate dovoljno kutija za sitnice i garderobu.

Lepljive trake

Osim za spajanje kutija, mogu se i koristiti za lepljenje fioka kako se prilikom nošenja ne bi otvaralo.

Zaštitni materijal

Obavezno je da imate pucketavu foliju, streč foliju, novine, karton…

Pakovanje garderobe

Jedan od najlakših delova pakovanja je pakovanje garderobe. Garderobu je najlakše pakovati u džakove, ali ako ne želite da se izgužva spakujte je u obične ili u kutije “garderobere”. Naravno najbolji izbor su garderoberi, ali cena im nije baš privlačna. Pakovanje garderobe možete da krenete dosta pre selidbe, bitno je da znate otprilike koliko će vam garderobe biti potrebno do dana selidbe, sve što sigurno nećete koristiti možete da spakujete. 

Pakovanje i priprema za selidbu

Pakovanje sudova

Pakovanje sudova može da oduzme mnogo vremena. Oko ovog dela pripreme selidbe treba biti veoma pažljiv i strpljiv. Obično je potrebno da se svaki sud posebno umota u puc foliju ili u stare novine i onda stavi u kutiju. Bilo da ste izabrali pucketavu foliju ili novine, bitno je da pazite na težinu same kutije, a sa izabranim materijalom je potrebno da popunite sve šupljine kako ne bi sudovi mogli da se “šetaju” u kutiji.

Pakovanje knjiga

Najbolje rešenje za pakovanje knjiga i sličnih sitnijih ali teških stvari je da ih spakujete u kofere koji imaju točkiće. Ukoliko nemate tu mogućnost, spakujte knjige u kutije tako što ćete kutiju napuniti do pola (ukoliko je velika onda i manje). Kada dođete do polovine, probajte da je dignete-testirajte težinu, ako nije preteška dopunite je, ali ne sa knjigama već sa nekim lakšim stvarima kako bi iskoristili maksimum od svake kutije, a da ne bude teška.

Pakovane i priprema tehnike za selidbe

Priprema tehnike nije toliko teška, ali je bitno da je uradite na pravi način. Naravno kod bele tehnike nećete imati poteškoća, ali kod kompjutera, televizora, audio i video uređaja možete morate biti pažljivi pri isključivanju. Najgore što može da Vam se dogodi je da ne znate koji kabal čemu služi i kako da privežete sve to u novom prostoru. Najbolji savet za pakovanje i pripremu tehnike za selidbu je da pre samog rasklapanja sve slikate pa se tek onda se bacite na posao. 

Priprema novog prostora za selidbe

Osim pripreme stvari i nameštaja koji selite, bitna je i priprema novog prostora u koji se selite. Što se tiče same selidbe, to nije obavezno, ali za Vas je svakako poželjno. Bilo da se selite u novi stan, kuću ili je reč o selidbi firme, savetujemo da pre ulaska u novi prostor obavite čišćenje i ukoliko je potrebno neko renoviranje, krečenje i slično. Maistorima i Vama će sigurno biti lakše da takve pripreme uradite pre nego što unesemo nameštaj u taj prostor. 

Ukoliko ste vezani ugovorom za izlazak iz starog prostora, a ne stižete za taj kratki period da spremite novi, predlažemo Vam našu uslugu skladištenja nameštaja. Nameštaj ćemo iz starog prostora odvesti u naše magacine, sačekati da pripremite novi prostor pa tek onda završiti selidbu odnosno uneti ga u novi prostor, montirati i raspakovati.

Još jedna stvar što se tiče novog prostora jeste da smislite gde će nameštaj da Vam stoji. Najbolje je da se plan napravi na vreme kako bi radnici mogli da montiraju nameštaj na svoje mesto.

Priprema interneta, kablovske i sličnog

Prilikom selidbe ljudi često zaborave pa Vas ovom prilikom podsećamo na to da morate na vreme odjaviti internet, prebaciti na ime novog korisnika prostora ili preseliti. Neke uređaje nije dovoljno samo fizički preneti već je potrebno potražiti da se usluge tih uređaja distribuiraju na novu adresu.