Saveti za selidbe Beograd

Stojimo na raspolaganju svakom ko ima nedoumice ili probleme oko selidbe. Pozovite nas i dobićete najbolji savet. 

Saveti za pakovanje

Počnite da čuvate novine čim budete saznali da ćete se uskoro seliti. 

Pripremite kutije

Kartonske kutije su najbolje za pakovanje garderobe, sudova, sitnica, lomljivih stvari.

Demontirajte nameštaj

Nameštaj koji ne može da prođe u komadu kroz hodnike ili je mnogo težak rastavite na delove. 

Selidbu nam je prepustilo preko 10.000 klijenata

Važno je ko Vas seli – selite se sa najboljima!

Spakujte stvari i nameštaj na najbolji način!

Ne znate kako da se spakujete i pripremite za selidbu?

Kontakt informacije

Česta pitanja

Odgovori na najčešća pitanja koja dobijamo pre selidbe. 

Najbolje je da zakažete selidbu u jutarnjim časovima.

Prosečna cena selidbe stana od 60 kvadrata iznosi 150 eura.

Kartonske kutije za selidbe kao i sav neophodan materijal za zaštitu možete da kupite kod nas. 

Besplatna procena podrazumeva naš dolazak na dresu pre same selidbe. Svaki dan možemo izaći na teren i proceniti sve troškove selidbe.

Selidbu je potrebno zakazati najmanje 2 dana ranije. 

Naš odgovor je DA!

Ukoliko želite možete sami da zaštitite nameštaj, ako ne onda ćemo to da uradimo mi. 

Višak nameštaja koji Vam ne treba u novom prostoru možete da poklonite ili da mi odnesemo na gradsku deponiju. 

Selidba kompletnog stana obično traje manje od jednog dana.

jeftine-selidbe MG

Saveti za selidbe Beograd

Prvi korak selidbe je pravljenje spiska obaveza i dobro planiranje. Samo na taj način možete pogledati da se pripremite da imat uvid u ono što radite. 

Najbolji saveti za selidbe Beograd - Pakovanje


Nakon što dogovorite detalje oko selidbe, možete da počnete sa pripremom i pakovanjem. 

Postoje brojna pravila i uputsva za pakovanje. Tokom svih ovih godina pružanja usluga selidbe i rada sa različitim klijentima izdvojili smo praktične savete za selidbe koji se odnose na pakovanje.
Plan pakovanja prilikom selidbe – šta prvo spakovati?
Osnovni pravilo jeste da prvo spakujete stvari koje vam nisu potrebne i nećete ih koristiti do selidbem. To su na primer odeća i posteljina koje su za suprotno godišnje doba, posuđe i servisi koje koristite samo u specijalnim prilikama, ukrasni i dekorativni predmeti koji nisu potrebni za svakodnevni život. Ovakve predmete možete da spakujete mnogo pre selidbe i na taj način da skratite ceo proces. Takođe nećete doći u situaciju da je spakovano nešto što vam je svakodnevno potrebno, jer ćete tako morati po nekoliko puta da otvarate kutije kako biste uzeli željenu stvar i da je iznova vraćate nazad.

Izdvojili smo koji su saveti za selidbe najbolji.

Za stan od 50 m² profesionalnim radnicima je potrebno oko 3h da sve spakuju u kutije i demontiraju nameštaj. Ako ste se Vi odlučili da sami obavite taj deo selidbe, predlažemo da krenete što je ranije moguće. Što ranije krenete, to ćete manje obaveza imati u toku selidbe. Najbolje je početi od onih stvari za koje ste sigurni da Vam neće biti potrebne do i u toku selidbe i koje mogu da Vam stoje u kutijama duži vremenski period.

Pre početka pakovanja proverite da li imate sve što Vam je potrebno. 

Nemojte da prepunite kutije, sa tim ništa nećete postići. Kutije će pucati u toku nošenja ako budu mnogo opterećene. 

Za pakovanje knjiga i teških stvari možete da iskoristite putne kofere. 

Najbolje rešenje za pakovanje uređaja je da ih spakujete u originalnu ambalažu. Ako je ipak niste sačuvali, spakujte ih u klasične kutije za selidbe i zaštitite sa pucketavom folijom, ćebićima, jastucima i slično. 
Za uređaje koji imaju više priključaka, najbolje rešenje je da se slikaju pre nego što ih otkačite. Slike mogu znatno ubrzati proces priključivanja računara, modema za televizor ili internet i slično.

Obeležite kutije po prostorijama ili vrsti predmeta koje pakujete u njih. Na taj način ćete odmah moći da znate šta je unutra, odnosno gde se nalazi ono što vam je u tom trenutku potrebno. Tako ćete izbeći gubljenje vremena preturajući po brojnim kutijama i kesama i nećete napraviti haos. 

Takođe osim toga šta je u kutiji, bitno je da označite sve kutije u kojima su lomljivi predmeti. 

Ako se za selidbu koristi lift, najbolje je obavestiti komšije i upravnika zgrade kako bi imali malo strpljenja i razumevanja na dan selidbe.

Poželjno je da obezbedite parking za kombi ili kamion sa kojim ćete prevesti stvari i nameštaj. 

saveti za selidbe beograd

Savezi za selidbe - Rešite se nepotrebnih stvari

Selidba je prava prilika da se rešite stvari koje Vam lutaju po kući godinama, a ne koriste se. Iskorisite selidbu i bacite staru garderobu, uređaje koji su pokvareni ili se nikada ne koriste, kao i svega ostalog što je dotrajalo. Ovo se isto tako odnosi i na nameštaj. 
Ako angažujete MG agecniju za selidbe, procedura bacanja stvari i nameštaja je ista kao i da se sele. Sve što više ne želite možete da spakujete ili jednostavno nam kažete, a naši radnici će to odneti na deponiju.

Nije se baš lako osloboditi veće količine starog nameštaja i ostalog otpada, i to je upravo jedan od glavnih razloga zašto ga uopšte čuvamo. U zavisnosti od toga gde živite, na kom ste spratu, kakve su komunalne usluge u vašem kraju i da li imate pomoć, može doći do velike količine nepotrebnih stvari. Mi Vam nudimo opciju odnošenja starih stvari na deponiju prilikom selidbe.

Saveti za selidbe bele tehnike.

Veoma važna stavnka kod pripreme je da obratite pažnju na belu tehniku.
Ukoliko je zamrzivač u planu selidbe, poželjno je da ga odledite dan ranije. Namirnice iz zamrzivača spakujte u termo kese i stavite ih jednu do druge kako bi namirnice što duže bile zamrznute. Ovo je potrebno samo kod neke vrste zamrzivača!

Osim frižidera poželjno je i da ispraznite vodu iz sudo mašine i veš mašine. Način na koji se ispušta voda obično ima u uputsvu za upotrebu, ali ako nemate ili ne umete, ostavite ovaj zadatak našim profesionalnim radnicima za selidbe. Važno kod selidba ovih mašina je da se proveri dovod vode. Proverite sve ventile da li su dobro zatvoreni, pogotovo ako posle Vas niko neće dolaziti u stan duže vreme.

Za razliku od svih uređaja, električni šporet ne zahteva nikakvu pripremu, ali selidba može biti trenutak da se obrišu svi njegovi nepristupačni delovi. Šporet koji se često koristi može biti veoma mastan i pljav. Kod selidba plinskih šporeta, situacija je za nijansu drugačija. Doboro proverite da li je dovod gasa dobro zatvoren pošto je požar nešto što niko ne želi tokom selidbe. 

Da bi selidba bele tehnike prošla u najboljem redu, prepustite je najboljoj agenciji za selidbe. 

Najbolji saveti za selidbe nameštaja

Važna stavka kod selidbe nameštaja je zaštita. Veoma osetljive delove nameštaja možete da zaštitite sa kartonom i puc folijom, a potom streč folijom. One malo manje osetljive je dovoljno zaštititi sa streč folijom koja je najbolja za zaštitu od grebanja. Pre same zaštite pogledajte za svaki komad nameštaja posebno da li može da se nosi u komadu ili je potrebno da se demontira. Nekada nameštaj mora da se rastavi zbog same težine, a nekada zbog gabarita. Na lokaciji sa koje se selite proverite širinu svih vrata, dimenzije lifta, širinu hodnika, a posle toga to isto ponovite na lokaciji na koju se selite. 

Kada krenete sa demontažom nameštaja pripremite kesicu za šrafove. Nakon obavljene demontaže zalepite ih za nameštaj ili u torbu stavite belešku koja jasno govori od kog je nameštaja koja kesica. 

Saveti za selidbe teških tereta

Kako biste izbegli povrede i skratili sebi muke nošenja preporučujemo da nas pozovete za selidbe teških tereta. Povrede mogu da “koštaju” mnogo više od selidbe. Svakako ako se odlučite da sami preselite neki težak teret, preporučujemo da organizujete fizički jake ljude. Pri selidbi teških tereta važno je da postoji jedan vođa tima koji će to obaviti. Nikako ne želite da svako vuče na svoju stranu pa tako dođe do neke povrede ili oštećenja. Za neke teške terete moraćete da obezbedite kanape, gurtne, kolica ili skejt za seldibe. 

Za selidbe Beograd naravno podrazumeva se svaki savet od ovih što smo naveli. Ono što bi posebno izdvojili je savet da selidbu zakažete ujutro. Ukoliko naprimer Vaša selidba počne u 8h ujutro, to podrazumeva da će naši radnici u 8h već biti na adresi i početi pripremu selidbe. Naravno zavisi od količine nameštaja koja se seli velika, ali velika je verovatnoća da će kombi za selidbe biti utovaren do 13h i krenuti na adresu na kojoj se istovara nameštaj. Ukoliko Vaša selidba bude kao i ovaj primer, to znači da ćete izbeći najveće saobraćajne gužve koje su u Beogradu svakodnevne. 

 

Nadamo se da su naši saveti za selidbe korisni i da će Vam pomoći u pripremi. Ako imate još neka pitanja slobodno nas pozovite.